تاریخچه پیدایش دستگاه حضور و غیاب
در این مقاله قصد داریم در خصوص تاریخچه دستگاه حضور و غیاب و چگونگی تاسیس این سیستم با هم صحبت نماییم. ما را همراهی نمایید.
تاسیس دستگاه حضور غیاب به قرن ۱۹ میلادی برمیگردد.زمانی که کنترل تردد و ساعت حضور و غیاب کارکنان ، از اهمیت بالابرخوردار شده بوده . در آن دوره حجم کارخانهها و سازمانها به قدری زیاد بود، که نیازمند به نظارت و تجزیه و تحلیل دقیق کارکرد پرسنل در راستای سود بیشتر ، نیاز سازمانها به ثبت دقیق ساعتهای کاری در جهت موفقیت شغلی رابیش از پیش آشکار نمود . در آن زمان ساعتهای کاری پرسنل به صورت دستی ثبت میگردید. احتمال وجود خطا بسیار بالا بوده و ، نیاز به یک روش جدید با قابلیت و اطمینان بالا جهت ثبت تردد پرسنل از واجبات کار در سازمانها به شمار میرفت . در این راستا دستگاه حضور غیاب جهت رفع نیاز اختراع شد . اولین دستگاه حضور و غیاب به نام پانچی اختراع شد.
اولین دستگاه حضور و غیاب
در نوامبر ۱۸۸۸ ویلارد باندی، جواهر فروش اهل آبرن نیویرک، دستگاه حضور و غیاب کلید و نوار (کاغذی) را اختراع کرد. دستگاه که اختراع کرد یک ماشین ثبت زمان بود. که از چرخ دندههای متعددی که توسط حرکت ساعت کنترل میگردید، تشکیل شده بود. به جای استفاده از کارت ساعت حضور و غیاب این ماشین قادر به چاپ زمان دقیق تردد بر روی نوار کاغذی بود که از پیش شماره پرسنل در آن چاپ شده بود. و هر کارمند با وارد کردن شماره پرسنلی خود به ماشین در حقیقت ساعت کاری خود ثبت میکرد .
تاریخچه دستگاه حضور و غیاب
در سال ۱۸۸۸ نوع دیگری از دستگاه توسط دکتر الکساندر دی اخترع شد. که به دستگاه دی شهرت یافت . به این گونه عمل میکرد،که شمارههای پرسنل داده شده. مربوط به هر یک از کارمند بر روی شماره گیر بزرگ دایره شکلی تعبیه شده بود. که کارمند جهت ثبت ساعات کاری ، ابتدا بازوی اشاره گر را بر روی شماره ای خود حرکت می داد. و سپس اشاره گر را بر روی شماره مورد نظر فشار می داد . این امر باعث چاپ ساعت ورود خروج بر روی کاغذهای درون دستگاه حضور و غیاب ثبت میگردید.
اولین دستگاه حضور و غیاب کارتی
اولین دستگاه کارتی توسط دانیال ام کوپر در سال ۱۳۶۴ اختراع شد. که با نام دستگاه حضور و غیاب روچستر شهرت یافت . این دستگاه قادر به چاپ ساعت ورود و خروج بر روی کارت ساعت بود. کارت ساعت یک کارت مقوایی مستطیلی شکل بود که روزهای هفته بر روی آن چاپ شده بود. هر یک از هفت روز هفته به دو قسمت ورود و خروج برای صبح و بعد ظهر تقسیم می شد . هر یک از پرسنل کارت مخصوص به خود را داشت که با وارد کردن درون دستگاه و فشردن اهرمی که برای چاپ ساعت تردد بر روی آن تعبیه شده بود ساعت تردد خود را به ثبت میرساند.
انقلاب صنعتی تا دستگاه حضور و غیاب
با شروع انقلاب صنعتی در اروپا و آمریکا تغییرات در سبک زندگی و کسب و کار به وجود آمد. در آن زمان اکثر مشاغل به صورت کارخانه های بزرگ بودند که بیشترین افراد در آنها مشغول به کار بوده اند. و این حجم از تردد، نیازمند قوانین و کنترل و بررسی داشته است. که اوایل به صورت دستی ثبت میگردد.
با توجه به اهمیتی که به این موضوع در IBM داده شد، دستگاه های حضور و غیاب در مدت زمان کوتاهی توسعه یافتند . به طوریکه تنظیم و کنترل صحت ورود داده ها در بخش های ورود و خروج کارت ها به صورت اتوماتیک انجام میپذیرفت .
در سال ۱۹۳۸ اولین دستگاه حضور و غیاب تمام اتوماتیک به بازار عرضه شد. در این سیستم روز و ساعات کارکرد کارمندان به صورت افقی در یک خط به چاپ میرسید . این روش محاسبه ساعت کارکد کارمندان را بسیار ساده تر و سریع تر نمود . این دستگاه قادر به ثبت زمان برحسب دقیقه بود به طوریکه زمان حضور و غیاب پرسنل به صورت دقیق تر ثبت میشد .
امروزه نیز با ظهور تکنولوژی کامپیوتر ، نسل جدیدی از دستگاه های حضور غیاب به بازار عرضه میشوند.
انواع دستگاه حضور و غیاب
- دستگاه حضور و غیاب کارتی
- دستکاه حضور و غیاب بیومتریک
- دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره
- دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی
شما میتوانید جهت مشاور و خرید دستگاه حضور و غیاب با شرکت سیمرغ پارسیان شریف تماس حاصل نمایید.
کلماتی که کاربران به دنبال آن میگردند.
- انواع دستگاه حضور و غیاب
- بهترین دستگاه حضور و غیاب
- قیمت دستگاه حضور غیاب